Beheer linkpagina

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor het bouwen van een specifiek soort website. Een voorbeeld van een dergelijk systeem is het startpagina script. De voornaamste bedoeling van een startpagina script is een eigen startpagina website in elkaar zetten. Wilt u slechts een simpele website maken, dan kunt u deze beter met een ander CMS pakket bouwen.

Het aanmaken van startpagina’s op uw website is een fluitje van een cent. Aan elke startpagina op de website kan een subdomein worden toegewezen. Schakelt u wildcard DNS in dan hoeft u niet elk subdomein apart in de nameserver aan te maken. Via Eigen startpagina kunt u meer over een startpagina script lezen. Een startpagina script kost doorgaans niet heel veel. Met het script heeft u in een handomdraai uw eigen startpagina website samengesteld. U krijgt als websitebeheerder de rechten over de volledige website. Een account kan gemakkelijk met het registratieformulier worden aangemaakt.. Een gebruiker kan na het inloggen zijn eigen dochterpagina’s aanpassen.

Kleuren van iedere individuele pagina kunnen door een beheerder worden aangepast. Tevens kunnen gebruikers per individuele dochterpagina de kleuren instellen. Het kleurenschema kan per individuele rubriek ook nog eens worden aangepast. Het is zo mogelijk om de nadruk op bepaalde rubrieken te leggen. Uit commercieel oogpunt is dat interessant.

Het script geeft u de mogelijkheid om online inkomen te generen. Men kan tegen betaling een link op uw website toevoegen. De dochterpagina en de categorie waar de link zichtbaar moet worden, mag de aanmelder via het formulier zelf kiezen. Online betalingen ontvangen is door een koppeling met een betaalprovider vrij eenvoudig te realiseren. De link wordt zonder dat er handmatig van uw kant een actie nodig is aan de website toegevoegd. Wordt er een betaalde link toegevoegd, dan ontvangt u ook een e-mail met gegevens over de link. De link is dan al toegevoegd, dus de e-mail is ter informatie.