Beheer van uw linkpagina

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Dat is logisch, want startpagina’s zijn vooral in Nederland populair. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste website die is begonnen met de typische indeling in dochterpagina’s en rubrieken.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Een eigen startpagina samenstellen kan op een groot aantal websites zonder dat u daarvoor hoeft te bepalen. Zo wordt het mogelijk om wat links naar uw website te bouwen, zonder dat u daarvoor geld hoef te betalen. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. Meer over dit PHP script kunt u ook vinden in Eigen startpagina maken. U kunt links verkopen met het script, zodat u ook geld ermee kunt verdienen.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de gebruikers een fluitje van een cent. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Het account kan worden gebruikt om in te loggen in de beheerdersomgeving en startpagina’s aan te maken en te wijzigen. Vanzelfsprekend kan de gebruiker alleen een eigen startpagina wijzigen. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

De bestanden van het startpaginascript moeten eerst naar de webruimte worden overgezet. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. De inloggegevens van uw nieuwe beheerdersaccount kunt u bijvoorbeeld tijdens het installeren zelf bepalen. Als de installatie klaar is kunt u inloggen en de kleuren van uw startpagina website wijzigen. Het is mogelijk om de kleuren van dochterpagina’s en rubrieken aan te passen.