Beheer van uw startpagina

Bij het starten van een nieuwe website gaat het vaak om een gewone website. Maar u kunt ook een ander soort website maken. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Met een startpagina script is dat prima te realiseren. Wanneer u niet weet wat dit is, dan moet u denken aan een soort webgids. Informatie over een startpagina website bouwen is in het artikel Eigen startpagina te vinden. Er is een indeling waarbij iedere startpagina over een bepaald thema gaat.Elke startpagina omhelst een specifiek thema. De startpagina is via de rubrieken weer in deelonderwerpen in te delen.

Het is heel eenvoudig om een aanpassing aan uw website te verrichten met het startpaginascript. Bezoekers kunnen zich aanmelden als paginabeheerder en hun eigen startpagina beginnen. Hiervoor wordt op uw startpagina website een aanmeldformulier getoond. Er wordt een account aangemaakt waarmee kan worden ingelogd. Als de bezoeker is ingelogd kan hij een eigen startpagina maken.

De bezoeker mag bij het aanmaken van een nieuwe startpagina een subdomein kiezen. Er zal een melding worden weergegeven indien een subdomein al voor een andere dochterpagina wordt gebruikt. U mag dan opnieuw een subdomein bedenken, tot u een subdomein invoert die nog vrij is. Zodra de dochterpagina is aangemaakt, kunt u links toevoegen. Iemand mag meerdere startpagina’s aanmaken. De kleuren van uw website mag u zelf bepalen. Een website om kleurschema’s te genereren kunt u eventueel gebruiken om altijd aan een passend setje kleuren te komen.

U bent met uw eigen startpagina website niet gebonden aan regels die op bestaande startpagina websites gelden. Er zal geen dochterpagina plotseling verdwijnen. Wilt u een bepaalde vorm van zekerheid, dan krijgt u die met uw eigen startpagina website. Het script is ontwikkeld in de scripttaal PHP. PHP wordt bij de meeste hosting pakketten standaard al ondersteund. Wilt u geld verdienen met het startpaginascript, dan is die mogelijkheid er.