Een eigen startpagina online zetten

U kunt met een startpaginascript een speciaal type website bouwen. U kunt slechts een enkel soort website bouwen met een dergelijk script, namelijk uitsluitend een startpagina website. U kunt dochterpagina’s aanmaken en deze een eigen onderwerp geven. Via de beheeromgeving kunt u onbeperkt dochterpagina’s aanmaken. Er wordt aan iedere dochterpagina een eigen subdomein gekoppeld. Het is niet nodig bij de webhosting steeds de subdomeinen ook aan te maken. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Kijk op Nieuwe startpagina maken wanneer u meer over het startpaginascript en de diverse mogelijkheden wilt lezen. Een dergelijk script is meestal niet aan de prijs.. Via een formulier kunnen bezoekers zich aanmelden en hun eigen startpagina beheren. Eenmaal ingelogd dan kunnen zij een eigen startpagina in elkaar zetten. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

U kunt het startpagina script overigens prima inzetten voor het genereren van online inkomen. Een mooie eigenschap is namelijk dat u geld kunt verdienen met het verkopen van links op uw startpagina website. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. Daarbij is het wel belangrijke dat uw website echte bezoekers aantrekt. Het verkopen van de links zelf verloopt daarentegen volledig automatisch.

Een aantal facetten zullen een rol spelen bij het maken en een goede startpagina website. Belangrijk is dat u zich focust op de bezoeker en niet zozeer op de zoekmachines. Het laden van de website mag ook niet te lang duren. Probeer HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP. Vinden de bezoekers van uw website het een goede site? Dan zal de zoekmachine de startpagina ook als goede startpagina website herkennen.

Bouwt u een startpagina dan zal het bijna altijd gaan om een Nederlandse startpagina. Startpagina’s zijn nu eenmaal typisch Nederlands. In andere landen heb je voornamelijk zogeheten web directories. Voor het bouwen van een startpagina wordt PHP gebruikt. Er zal voor het opslaan van de gegevens een database worden gebruikt. De installatie van het startpaginascript is niet lastig. De aanbieder zal in veel gevallen ondersteuning bij het gebruik en de installatie bieden.