Een eigen startpagina online zetten

Een variant op het CMS script is het startpagina script. Het startpaginascript is uitsluitend bedoeld voor het bouwen van uw eigen startpagina website. U kunt dochterpagina’s aanmaken en deze een eigen onderwerp geven. In principe zit er geen maximum aan het aantal startpagina’s dat u kunt aanmaken. Via een eigen subdomein zal iedere dochterpagina bereikbaar zijn. U hoeft de subdomeinen niet steeds in uw DNS toe te voegen. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Kijk op wanneer u meer over het startpaginascript en de diverse mogelijkheden wilt lezen. Een startpaginascript is doorgaans niet te prijzig.. Via een formulier kunnen bezoekers zich aanmelden en hun eigen startpagina beheren. Als ze eenmaal zijn ingelogd is het aanmaken van een startpagina eenvoudig. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat de gebruiker kan aanmaken zitten.

Het script biedt de mogelijkheid voor online inkomen genereren. Een mooie eigenschap is namelijk dat u geld kunt verdienen met het verkopen van links op uw startpagina website. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. Daarbij is het wel belangrijke dat uw website echte bezoekers aantrekt. Op het moment dat er een link gekocht wordt, zal het startpaginascript zelf de betaling controleren en de link toevoegen aan de gekozen dochterpagina.

Er zijn verschillende aspecten die een rol spelen bij het bouwen van een goede startpagina website. Het allerbelangrijkst is dat u de website bouwt voor de bezoekers. Maar ook de laadtijd van de website mag niet te hoog zijn. SSL gebruiken is een pluspunt in de ogen van Google. Vinden de bezoekers van uw website het een goede site? Ook de zoekmachines zullen uw website dan een hogere waardering geven. Met als gevolg een betere positie in de zoekresultaten.

De meeste startpagina’s zijn Nederlandstalig. Startpagina’s zijn dan ook een Nederlandse uitvinding. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Een startpaginascript wordt doorgaans ontwikkeld in de programmeertaal PHP. De startpagina’s worden opgeslagen in een database. Het installeren van het script is vrij eenvoudig. Vaak biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het startpaginascript.