Een eigen startpagina samenstellen

Er is een kans dat u reeds op een bestaande website eens een dochterpagina heeft samengesteld. En heeft u nu behoefte aan een eigen startpagina website. Deze mogelijkheid is er ook voor u. Ook als u helemaal niets weet over websites maken. U kunt dit met een startpagina script doen. Daar is meer over te lezen in het artikel Aanmelden startpagina. Een dergelijk script is in de programmeertaal PHP gemaakt. Meestal is zo een startpaginascript niet te duur. Via de beheeromgeving voegt u links toe aan uw startpagina.

U kunt uw startpagina website zo instellen dat bezoekers zelf een startpagina kunnen beginnen. Dat doet u heel eenvoudig met een simpele instelling. Heeft u het open gezet, dan kan een bezoeker via een registratieformulier zijn eigen gebruikersaccount aanmaken. Met het account dat vervolgens wordt gecreƫerd, kan de bezoeker zelf een startpagina aanmaken en beheren.

Tevens kan men een betaalde link toevoegen als men dat wil. Men betaalt via uw website en de link wordt direct geplaatst. Zelf hoeft men dan geen dochterpagina meer te bouwen. Men kan de link aan een gewone dochterpagina toevoegen. Maar ook aan de homepage. Hiervoor zijn eenvoudig afzonderlijke tarieven te hanteren. Ideaal voor mensen die links willen hebben maar niet de tijd hebben om een startpagina aan te melden.

Ook kunt u op uw dochterpagina andere componenten naast links plaatsen. Het tonen van de weersverwachting op uw startpagina is daar een voorbeeld van. Van diverse websites kunt u het nieuws inladen en in uw eigen layout tonen. Zo voegt u op verschillende manieren weer extra waarde toe aan uw startpagina. Bij het aanmaken van een startpagina kan een subdomein worden gekozen. Met dat subdomein is een dochterpagina snel te bereiken. Bezoek snel de link die eerder in dit artikel is genoemd om zelf een startpaginascript aan te schaffen.