Een nieuwe startpagina online zetten

In dit artikel kunt u meer over PHP lezen. Voor het maken van web scripts kiest men vaak voor deze programmeertaal. Te denken valt aan een marktplaats script of een startpagina script. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

Met PHP legt u eenvoudig een verbinding met een database. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. U kunt ook kant en klare scripts aanschaffen wanneer u niet zelf wilt programmeren. De pagina Eigen startpagina maken bevat hier meer informatie over. Het kan u een hoop tijd schelen wanneer u een reeds bestaand PHP script aanschaft. Zelf een script bouwen is dan niet meer nodig. Via een bestaand script kunt u direct aan de slag. Wachten tot een programmeur klaar is met het script, is niet nodig. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Soms moet er een installatie script worden gedraaid na het kopiƫren van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het is soms nodig om een configuratiebestand aan te passen om het script te laten werken. Documentatie is vaak goed te vinden als u wilt weten wat de exacte stappen voor de installatie zijn. U kunt vaak gemakkelijk functionaliteiten aan een PHP script toevoegen. Natuurlijk dient u dan wel wat verstand van PHP te hebben.

Het zelf bouwen van een script is niet meer nodig in dat geval. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. Dit kunt u voorkomen door een al bestaand script te kopen. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.