Eenvoudig een webshop starten

Het kan zijn dat u uw spullen al langer wilt aanbieden via een webwinkel. Heeft u hier weinig ervaring mee, dan kunt u wel een helpende hand gebruiken. U kunt via het juiste script op een makkelijke wijze een eigen webwinkel bouwen.

Het beheer van uw webwinkel kunt u prima met een PHP script doen. Meer over het gebruik van een dergelijk script, leest u op de pagina Begin uw eigen webwinkel. U kunt de website dan via een afgeschermde beheeromgeving beheren.

U krijgt de volledige controle over de uitstraling van uw webwinkel. In de beheeromgeving kunt u de gewenste rubrieken van uw webwinkel aanmaken. Wilt u de kleuren van de site aanpassen, dan kan dat ook via de beheeromgeving. Na het aanpassen van de kleuren zal de website direct in de nieuwe kleuren te zien zijn. U kunt de bestanden met een FTP programma kopiëren naar uw webhosting pakket. Het script zal bij een lege website eerst een apart installatieproces starten.

Met de webwinkel software is het heel eenvoudig om uw voorraad te beheren. U kunt bijvoorbeeld verschillende combinaties van kleur en maat aanmaken van een product. U kunt vervolgens per variant van een product invoeren hoeveel stuks er in uw voorraad zijn. Het voordeel is dat de website alleen producten zal tonen die u in de voorraad heeft.