Eenvoudig een webwinkel starten

Een webwinkel kan worden gebruikt voor het online aanbieden van uw producten. Het is daarbij vrij gebruikelijk dat er diverse betaalwijzen worden ondersteund. Na een bestelling en een corresponderende betaling zult u een e-mail met de bestelinformatie ontvangen. Aan de hand van de informatie in deze e-mail kunt u de bestelde producten opsturen naar de klant. U kunt het script eenvoudig installeren op een webhosting pakket. U plaatst via FTP de bestanden op de server. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. De absoluut noodzakelijke dingen die nodig zijn om de webshop te laten draaien, kunt u tijdens de installatie instellen.

Het helpt daarbij wanneer u een goed PHP script gebruikt. Meer informatie voor een script om een eigen webwinkel te runnen, is te vinden op de website Een webshop starten. U kunt heel makkelijk de voorraad van uw webshop beheren via het beheerpaneel. U kunt het script gewoon op een hosting pakket plaatsen. Via de beheeromgeving van het script kunt u de website volledig aanpassen. De beheeromgeving geeft u de mogelijkheid om foto’s van de door u aangeboden producten op de website te plaatsen.

Per variant van een product kunt u ook aangeven hoeveel stuks u ervan in de voorraad heeft. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. U kunt verschillende banners toevoegen aan uw website. Het uploaden is gemakkelijk te doen met uw browser als u naar de beheeromgeving gaat. Via de beheerschermen voegt u ook gemakkelijk de voor de zoekmachines relevante meta gegevens toe. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. De bestanden kunt u middels FTP plaatsen op een eigen hostingpakket. Bezoekt u vervolgens uw nieuwe website met uw browser, dan wordt een installatiescript gestart. Daarmee kunt u essentiële zaken instellen die belangrijk zijn voor het draaien van de webshop.