Eenvoudige CMS website laten bouwen

Het is niet gecompliceerd om een website te maken met behulp van een CMS systeem. U weet reeds voldoende indien u weet hoe een computer werkt. Middels een beheergedeelte is het extra eenvoudig. Het CMS systeem zal de website na een aanpassing direct in de nieuwe kleuren tonen. Het is niet nodig om kennis van HTML te hebben. Het is niet nodig om iets over kleurcodes te weten om een kleur te veranderen. Kennis over de diverse opmaaktalen is met een CMS pakket niet nodig. Uw verandering wordt door het CMS pakket naar voor de browser begrijpbare codes vertaald.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een CMS systeem. Gebruikt u een CMS pakket, dan is het aantal mogelijkheden groter. Voluit geschreven staat CMS voor content management systeem. Een ingewikkelde term die vrij vertaald inhoudbeheersysteem betekent. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens Een website maken. Als u wilt kunt u een CMS systeem uitbreiden met extra functionaliteit. Dat is een groot pluspunt van CMS programma’s. U zult verder webhosting en een domeinnaam nodig hebben. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Een provider zal maximaal 10 euro per jaar rekenen voor een domeinnaam. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Dikwijls is er een aanbieding waarbij het 1e jaar vast volledig goedkoop is.

Meestal is er verder een database nodig voor het opslaan van de gegevens. Het is dus belangrijk dat u daarbij een database kunt aanmaken en gebruiken bij uw webhosting. De database wordt gebruikt voor het opslaan van uw content. Op het moment dat uw website wordt bezocht, worden de opgeslagen gegevens er weer bijgehaald.

Een aanpassing aan de website is gemakkelijk door te voeren. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Dat beheeraccount wordt gedurende de installatie aangemaakt. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen tijdens de installatie. In het beheergedeelte kunt u extra gebruikers aanmaken. Een collega kan zo bovendien werken aan de website.