Eigen startpagina online zetten

Wilt u uw eigen startpagina website bouwen? Er zal een programmeur te vinden zijn die het voor u wilt programmeren, maar vraag uzelf af of een eigen script nodig is. Een tool waarmee u niet zelf hoeft te programmeren is het startpagina script. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket. U maakt met dit CMS script geen gewone site.

Het idee is dat u het script op uw webruimte installeert. Is het systeem geïnstalleerd dan kunt u zelf startpagina’s toevoegen aan de site. Men kan zich registreren op uw website waarna men een startpagina kan creëren. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Heeft u een website waar men graag een link op zou hebben, dan zult u regelmatig inkomsten hebben hiermee.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Wanneer er geen problemen bij de betaling zijn opgetreden, zal de link direct aan de website worden toegevoegd. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Het bedrag dat u vraagt kan voor een link op de homepage hoger zijn dan voor een link vanaf een gewone dochterpagina. Een link op de homepage wordt vaak als waardevoller beschouwd. U kunt de pagina Startpagina script lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Vanuit daar kunt u meer informatie vinden over scripts om uw eigen startpagina website te bouwen. Webruimte en een domeinnaam zijn ook nodig om gebruik te kunnen maken van een startpagina script. Als u dit ook geregeld heeft, dan kunt u naar de volgende stap, namelijk de installatie van het script.

De database tabellen die het script nodig heeft, zullen meestal aangemaakt worden door een meegeleverd installatie script. U hoeft dus niet zelf de tabellen aan te maken. Omdat het installatiescript veel voor zijn rekening neemt, is het installeren van het startpagina script niet heel lastig. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.