Eigen startpagina online zetten

Voor linkbuilding is een eigen startpagina website erg handig. Een dergelijke website is in feite een soort linkcatalogus. Aan de verschillende dochterpagina’s kan een eigen onderwerp worden toegewezen. Links rondom hetzelfde thema komen op deze manier overzichtelijk bij elkaar te staan.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de bezoekers ook mogelijk. Indien u gebruikersregistratie heeft ingeschakeld, kan de bezoeker een aanmeldformulier op uw website invullen. Er zal na het invullen van dit formulier een account voor de gebruiker worden aangemaakt. Zodra de bezoeker is ingelogd maakt hij eenvoudig een eigen startpagina aan.

De bezoeker mag een subdomein kiezen waarmee de startpagina bereikbaar zal zijn. Het is daarbij handig een subdomein te kiezen rondom het onderwerp van de startpagina. De bezoeker kan ervoor kiezen om belangrijke zoekwoorden rondom het onderwerp van de startpagina in het subdomein te verwerken. U kunt achter dergelijke zoektermen komen door een zoektermen analyse te doen.

Nuttige informatie voor uw eigen startpagina website is in het artikel nieuwe startpagina maken te vinden. Erg ingewikkeld is het uiteindelijk niet. Wat u verder nodig heeft is een webhostingpakket en een eigen domeinnaam. Een installatiescript neemt het moeilijkste werk uit handen. Na de installatie is er meteen een werkende startpagina website beschikbaar. Naast links kan men ook teksten op de startpagina’s plaatsen. De kleuren kunnen per individuele dochterpagina eenvoudig worden aangepast.

Wilt u geld verdienen met het startpaginascript, dan is dat ook niet heel lastig. Na het koppelen van een betaalprovider kunt u links verkopen. Een link wordt automatisch toegevoegd zodra een betaling is gelukt. Er zijn afzonderlijke prijzen in te stellen voor een homepage link en een link op een reguliere pagina. Pakt u het op deze manier aan, dan verdient u ook nog geld aan uw startpagina website. Met deze aanpak zijn minimaal de kosten van het script prima terug te verdienen. U bepaalt zelf aan welke regels een nieuwe dochterpagina gebonden is.