Eigen website laten bouwen

Mogelijk wilt u graag van content management software gebruikmaken. Andere noodzakelijke stappen zijn dan het afsluiten van webhosting en het registreren van uw eigen domein. Aan een CMS pakket is relatief gemakkelijk aanvullende functionaliteit toe te voegen. Bij een website builder loopt u tegen een beperking aan qua mogelijkheden. U bent afhankelijk van de mogelijkheden die de aanbieder geprogrammeerd heeft.

Als u kiest voor CMS software dan schaft u dit online betaalbaar aan. Dan is het ook raadzaam om webhosting af te sluiten en een eigen domein te registreren. Bij CMS pakketten heeft u heel veel mogelijkheden wat betreft uitbreidbaarheid. Er zit bij een online platform vaak een limiet op de opties die u heeft. Bij CMS software is deze afhankelijkheid er in een stuk mindere mate. Op de pagina Website laten maken is meer over CMS systemen te lezen.

Als u kiest voor CMS software dan schaft u dit online betaalbaar aan. Het is dan verstandig om een webhosting pakket aan te schaffen en een domeinnaam te registreren. Bij CMS pakketten heeft u heel veel mogelijkheden wat betreft uitbreidbaarheid. Qua beschikbare opties wordt u bij een website builder in veel gevallen beperkt. Er is een sterke mate van afhankelijkheid van de opties die aanbieder heeft ontwikkeld. De files van het CMS pakket kunnen relatief makkelijk op de server worden geplaatst. Gedurende het 1e bezoek wordt het installatiescript aangeroepen. Tijdens de installatie kunt u verschillende relevante instellingen invoeren.