Extra inkomsten met een affiliate website

Zou u zelf graag een affiliate marketing webwinkel maken? Er kan prima een PHP script hiervoor worden gebruikt. Op uw website biedt u in dat geval affiliate producten aan. Er zullen via een zogeheten XML feed dagelijks producten worden ingeladen op uw website.

Het is verstandig om de pagina Je eigen affiliate website door te nemen wanneer u ook een eigen affiliate marketing webwinkel wilt beginnen. Daarnaast zult u een webhosting pakket en een goede domeinnaam nodig hebben voor uw website. De bestanden van het script plaatst u op uw hostingpakket. De installatie wordt begonnen wanneer u uw website voor het eerst bezoekt.

De affiliate producten worden binnen verschillende rubrieken op uw site weergegeven. Ook zullen bij de producten affiliate links staan. Die link verwijst naar de website van de feitelijke aanbieder. Wordt er vervolgens een sale gerealiseerd, dan verdient u daaraan.

Wordt er een verkoop gerealiseerd, dan ontvangt u een affiliate commissie. Met een affiliatenetwerk kunt u de aanbieders vinden die met affiliate marketing werken. Tradetracker is een voorbeeld van een affiliate netwerk. Voor elke campagne verschilt de hoogte van de commissie, wat ook per affiliate netwerk na te zien is.