Het samenstellen van een eigen portaalsite

Zou u graag meer willen weten over het maken van een eigen startpagina site? Wij helpen u in de juiste richting. Voor een aanzienlijk deel bestaat een dergelijke website uit verwijzingen naar andere websites. De links zijn per onderwerp gecategoriseerd. Men richt een afzonderlijke startpagina op zo een site dikwijls in rondom een bepaald onderwerp. Men plaatst dan tevens met name links over dat specifieke onderwerp op een dochterpagina.

Uiteraard is het mogelijk om zelf een script hiervoor in elkaar te zetten. Dit kan echter best enige tijd kosten. Een alternatief is het gebruiken van een al bestaand startpagina script. Over kant en klare scripts is op Portaalsite ontwikkelen tips meer informatie te vinden. Zelf programmeren is niet meer nodig indien u een kant en klaar startpaginascript aanschaft. Webruimte en een eigen domein registreren zijn eveneens nodig voor uw eigen startpagina website.

Na de installatie van het script heeft u een functionerende startpagina website. Aanmelding als paginabeheerder is mogelijk op uw eigen startpagina website. Het account wat met registratie kan worden aangemaakt, kan men gebruiken om de eigen startpagina’s te beheren. Naast links zijn er verschillende widgets toe te voegen aan een startpagina. Paginabeheerders krijgen bij aanmelding van een nieuwe dochterpagina de mogelijkheid om het subdomein van de pagina op te geven. Per afzonderlijke dochterpagina kunnen de metagegevens voor de zoekmachines worden ingesteld.

Schaft u het script aan waarover in het eerder genoemde artikel wordt gesproken? Tevens kunt u per rubriek de meta zoekwoorden en meta beschrijving invoeren met behulp van het startpagina script. Het script kan enorm handig zijn in het geval dat u iets doet met linkbuilding. U heeft de mogelijkheid om tekst met belangrijke zoekwoorden te plaatsen bij een rubriek. Het terugverdienen van de kosten die u met het script heeft, is behoorlijk eenvoudig. Het verkopen van links wordt door het script gefaciliteerd. Ook is het aanmaken van banners op uw site vrij eenvoudig. Het startpagina script heeft functionaliteit waardoor u dat uiterst simpel kunt doen. Banner rotatie is ook mogelijk.