Hulpmiddelen voor site beheer

Met een CMS systeem wordt het beheer van de eigen website enorm vereenvoudigd. Het is tevens gemakkelijk om het beheer aan iemand anders over te dragen. Het leren werken met een CMS systeem is daarbij voor mensen zonder verstand van de techniek goed te doen. Een pagina toevoegen is na het uitvoeren van het installatiescript erg makkelijk.

Het uitvoeren van de installatie is geen rocket science. Het installatie script wordt gestart bij de eerste keer dat u een bezoek doet aan uw website. De installatieschermen geven u de mogelijkheid om de belangrijkste informatie over uw nieuwe website in te voeren. Hier kunt u bijvoorbeeld de meta gegevens invullen. De inloggegevens voor het beheerdersaccount kunt u hier ook zelf instellen. De optie om een database aan te maken is vereist. Let hier dus goed op indien u webhosting afsluit.

Het menu aanpassen van uw website is een voorbeeld van iets dat gemakkelijk is te doen. Ieder onderdeel heeft in het beheeromgeving een eigen beheerscherm. Met behulp van een zoekveld kan het één en ander worden opgezocht in de beheeromgeving. Zo navigeert u snel naar het juiste onderdeel.

Meer over een interessant CMS pakket kunt u middels het artikel CMS systeem vinden. Binnen korte tijd kunt u zo uw eigen website hebben. Het CMS systeem is te downloaden direct na de aankoop. U kunt voor het CMS systeem betalen op verschillende manieren. Het CMS systeem is Nederlandstalig, maar is daarnaast op Engelstalig te zetten.

Vanuit de ontwikkelaar is er ondersteuning voor de installatie en het gebruik van het CMS systeem. Wilt u het systeem compleet door de ontwikkelaar laten installeren, dan is dat zonder extra kosten mogelijk. o hoeft u zich geenszins bezig te houden met de technische kant van het verhaal. Over HTML en CSS hoeft u niets te weten. Binnen een mum van tijd heeft u een klantenoverzicht geplaatst. Wilt u bijvoorbeeld een banner op uw website plaatsen, dan is dat zo gedaan.