Je eigen marktplaats bouwen

Affiliate inkomsten kunnen ervoor zorgen dat u meer geld overhoudt. Een voordeel is dat u zelf geen product hoeft te ontwikkelen. Zijn er bepaalde producten die u toch al graag aan anderen aanraadt? Waarom zou u dan de kans om aan deze promotie te verdienen niet aangrijpen? Met een eigen website is affiliate marketing niet eens zo heel lastig te doen. Wat opbouw van uw website betreft kunt u het op verschillende manieren aanpakken.

Sommige affiliate websites zijn gemaakt in de vorm van een affiliate webshop. De affiliate webshop heeft de uitstraling van een echte webshop. De producten worden echter niet door de eigenaar van de affiliate webshop naar de klanten gestuurd. U heeft dus geen voorraadbeheer. Voor affiliate marketing kunt u ook een reguliere website gebruiken. Dit kunt u met een marktplaats script makkelijk doen. Zou u op deze manier te werk willen gaan, raadpleeg dan Eenvoudig uw marktplaats beginnen. U hoeft alleen de advertenties te plaatsen voor de producten.

Er moet wel een database op uw webhosting aangemaakt kunnen worden. Met uw beheeraccount kunt u ook op de beheeromgeving inloggen. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan. U kunt het script zowel aan TargetPay als Mollie hangen. Online vindt u handleidingen voor het instellen van betalingen. De prijs voor het plaatsen van een advertentie kunt u bijvoorbeeld met uw beheeraccount instellen.

Op de pagina waarop een advertentie wordt weergegeven, is ook een reactieformulier zichtbaar. U haalt het formulier tevoorschijn door op de knop “Reageren” te drukken. Het script controleert of het bericht spam inhoud bevat. Het script zal deze controles ook uitvoeren op alle andere formulieren die aanwezig zijn op uw marktplaats website. Verder kan er geboden worden op advertenties. Met een advertentie script kunnen de adverteerders op uw website voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen bovenaan staan Via de beheeromgeving van het script stelt u hiervan de verschillende opties eenvoudig in. Er zijn een paar plekken op uw website waarvoor u eenvoudig banners kunt instellen. Het is zo bijvoorbeeld mogelijk om er nog een inkomen naast op te bouwen met affiliate marketing.