Je eigen marktplaats starten

Affiliate inkomsten kunnen ervoor zorgen dat u meer geld overhoudt. De rode draad daarbij is dat u de promotie van andermans producten doet. En bent u over bepaalde producten toch al positief? Dan is het wellicht mogelijk om ermee te verdienen op affiliate basis. Affiliate marketing is te doen met een eigen website. Wat opbouw van uw website betreft kunt u het op verschillende manieren aanpakken.

Een affiliate webshop kan werken als deze goed wordt gevonden. Voor de leek is een affiliate webshop moeilijk van een echte webshop te onderscheiden. Het verschil is dus dat u niet zelf de producten verstuurd. De feitelijke verkoper stuurt de producten op. Ook is het mogelijk een advertentie website te gebruiken voor affiliate marketing. Wanneer u de beschikking heeft over een advertentie script, is dit vrij eenvoudig te doen. De volgende pagina bevat daar meer informatie over: Begin uw eigen advertentie website. U zult dan wel een plan moeten hebben wat betreft het aantrekken van bezoekers en van mensen die via de affiliate link een product afnemen.

Een nieuwe adverteerder registreert zich eenvoudig via uw website. Er is een aanmeldformulier op uw website te vinden waarmee men zich kan registreren. Wanneer er bij de aanmelding geen problemen zijn opgetreden, wordt er een adverteerdersaccount aangemaakt. Met dit account kan men in een afzonderlijke omgeving inloggen om advertenties aan te maken en te beheren. Het betalen voor eventuele extra opties die u aanbiedt, verloopt ook via deze omgeving. Per rubriek kunnen relevante metagegevens worden ingesteld. Het mooie hierbij is dat u zelf niet hoeft te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Diverse betaalgateways worden ondersteund. De payment service provider die uw voorkeur heeft kunt u zo instellen.

Het artikel waarnaar de bovenstaande link verwijst, bevat een link naar een goed marktplaats script. Met beheerrechten logt u op dezelfde omgeving in als voor het beheer van de advertebtues. Omdat u beheerrechten heeft, kunt u alles rondom uw website aanpassen via het beheerpaneel. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. De betaalprovider die uw voorkeur geniet kunt u dus eenvoudig instellen. Het globale kleurschema van uw website is met dit account bijvoorbeeld te veranderen.