Je eigen portaalsite bouwen

Is een eigen startpagina website iets wat u graag wilt hebben? Hier bent u namelijk aan het juiste adres. Voor een aanzienlijk deel bestaat een dergelijke website uit verwijzingen naar andere websites. De links zijn per onderwerp gecategoriseerd. Men richt een afzonderlijke startpagina op zo een site meestal in rondom een bepaald onderwerp. Zo zal de dochterpagina hoofdzakelijk links over dat ene onderwerp bevatten.

Het is mogelijk om zelf een startpagina script te programmeren. Hier kan best wat tijd in gaan zitten. U kunt dan daarnaast gebruik maken van een kant en klaar script voor het bouwen van uw startpagina website. Meer informatie daarover kunt u vinden op de pagina Ontwikkel uw nieuwe startpagina website. Het script haalt de noodzaak om verstand van de techniek te hebben weg. Voor uw eigen startpagina website zult u naast een script daarbij een webhosting pakket en een eigen domein nodig hebben.

Na de installatie van het script heeft u een functionerende startpagina website. Men kan zich middels uw website als paginabeheerder aanmelden. Men kan de eigen startpagina’s met een eigen account als paginabeheerder om de zoveel tijd bijwerken. Naast links zijn er verschillende widgets toe te voegen aan een startpagina. Tijdens de aanmelding van een startpagina is het mogelijk om een subdomein te kiezen voor de nieuwe startpagina. Daarbij kunnen de relevante gegevens voor de zoekmachines zoals Google worden ingevoerd.

Koopt u het startpaginascript dat op de vermelde pagina wordt genoemd? Verder kunt u per rubriek de meta zoekwoorden en meta beschrijving invoeren met behulp van het startpagina script. Is linkbuilding onderdeel van uw werkzaamheden, dan zult u een startpaginascript als extreem nuttig ervaren. Het is mogelijk om per rubriek een relevante tekst toe te voegen. Het is behoorlijk makkelijk om de kosten van het script weer terug te verdienen. Met de faciliteiten die het startpaginascript daarvoor biedt kan dat haast niet mis gaan. Banners aanmaken op uw website is ook geen probleem. Het startpagina script heeft functionaliteit waardoor u dat heel gemakkelijk kunt doen. Het is verder een mogelijkheid om diverse banners af te laten wisselen.