Je nieuwe marktplaats maken

Online marktplaatsen worden gebruikt voor het te koop aanbieden van tweedehands spullen. Soms biedt men er ook nieuwe spullen aan. Op de website zijn advertenties te zien. U ziet ook de prijs en enkele gegevens van de verkoper. Veel advertenties zijn voorzien van enkele foto’s van het aangeboden object. Met een Marktplaats CMS kunt u zelf een dergelijke website vrij eenvoudig in elkaar zetten. Vaak zal een marktplaats script of marktplaats CMS in de programmeertaal PHP zijn gemaakt. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

Een online marktplaats kan uit heel veel rubrieken bestaan. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. Bij sommige advertentie websites maakt u eerst een advertentie aan en wordt er daarna een gebruikersaccount voor u aangemaakt. Maar het komt ook voor dat u eerst een gebruiker moet aanmaken. De mogelijkheid om een advertentie aan te maken heeft u pas daarna. De gewenste rubriek selecteert u op het moment dat u de advertentie aanmaakt.

U kunt uw website zo instellen dat er een aantal betaalde rubrieken zijn. Pas na de betaling wordt de advertentie daadwerkelijk weergegeven. Eigen marktplaats is een goede informatiebron wanneer u hier mee aan de slag wilt gaan. Sommige scripts nemen hierbij het hele technische verhaal uit handen, waardoor u slechts uw Mollie API sleutel hoeft in te voeren om het te laten werken.

In de beheeromgeving stelt u in hoeveel dagen de advertentie zichtbaar moet blijven op de website.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Het zal niet lastig zijn om de verschillende elementen van uw website aan te passen. Kleuren en teksten op uw website zijn op een simpele manier aan te passen. Ook het aanmaken, bewerken of weggooien van een hoofdrubriek of subrubriek zal geen probleem zijn. Dit doet u via de beheeromgeving dat onderdeel van het marktplaats script is. De rubrieken kunnen helemaal worden ingericht op een afzonderlijke branche. Regelmatig zet men dan ook een marktplaats script op om een specifieke markt te bewandelen.