Je nieuwe website maken

Het is niet moeilijk om met een CMS pakket iets aan te passen aan uw site. Taken die simpel uit te voeren zijn, zijn pagina aanmaken of navigatie menu wijzigen. Daarom zijn de meeste websites van een CMS pakket voorzien. Niet alleen mensen zonder HTML kennis gebruiken CMS software. Ook voor mensen die de kennis wel hebben, biedt een CMS systeem voordelen.

CMS pakketten brengen een scheiding aan tussen de opmaak en de inhoud. Ook hoeft een programmeur niet alles zelf te bouwen. Daarnaast zal veel algemene functionaliteit al in een CMS pakket zitten. Een FTP verbinding met de server is niet zo vaak meer nodig. Via de beheeromgeving kunt u bestanden uploaden. Dat verloopt via uw browser. U loopt zo minder het risico op een niet meer werkende website als gevolg van een verkeerde handeling.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel Een website beheren. U moet voor extensies vaak betalen wanneer het basissysteem van een CMS pakket gratis is. Zorg dat u weet of het CMS pakket voor uw type website geschikt is. Stel eerst een lijst van geschikte systemen samen en maak vervolgens uw keuze aan de hand van eigen criteria. Later naar een ander systeem moeten overstappen is niet iets wat u wilt. Daarmee loopt u vertraging op.

U kunt beter een verstandige keuze maken dan snel beslissen. Mogelijkheden om het CMS pakket uit te breiden kunnen een rol spelen bij uw keuze. Na enige tijd kan toch de behoefte ontstaan om de website uit te bouwen. In de toekomst zult u de website wellicht willen uitbreiden. U zult de overstap naar een ander CMS programma alsnog moeten maken wanneer het huidige pakket niet uit te breiden is. Ook is het belangrijk dat de beveiliging van het pakket goed in elkaar steekt. Updates kunnen automatisch worden geïnstalleerd maar het kan ook zijn dat deze handmatig geïnstalleerd moeten worden. Zijn die gratis? Zaken die u waarschijnlijk wilt weten voordat u een CMS pakket aanschaft.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Met het CMS systeem moet u dan wel voor deze optie kunnen kiezen. Mogelijk wilt u ook de SEO instellingen kunnen wijzigen. SEO heeft te maken met hoe goed uw website in de zoekmachines wordt gevonden. SEO is zeker belangrijk, aangezien dat ook gaat over hoeveel bezoekers uw website zullen vinden en eventueel klant zullen worden.