Maak een eigen portaalsite

Startpagina websites bieden nog altijd een nuttig platform voor linkbuilding. Voor linkbuilding wordt er dan daarnaast veel gebruik geschreven van startpagina websites. Zo veel worden startpagina’s gebruikt dat er Nederlandstalige PHP scripts bestaan waarmee u zelf een startpagina website kunt bouwen. Wilt u daarover meer lezen, dan is de pagina Startpaginascript een prima startpunt. Daar leest u hoe u een startpagina script in uw bezit kunt krijgen.


Het genereren van inkomsten online is goed te doen met een startpaginascript. U kunt via uw startpagina website links verkopen en online geld ontvangen via een betaalkoppeling. Als u de bedragen in het beheeromgeving heeft ingevuld, zorgt het script ervoor dat de bezoeker online kan betalen. Dit en meer is met behulp van het beheergedeelte te regelen.

Het plaatsen van een banner is behoorlijk gemakkelijk en er is geen FTP voor nodig. U kunt bannerruimte verhuren, maar daarnaast een Adsense blok is snel toegevoegd. Hier wordt in de handleiding van het script uitgebreid aandacht aan besteed.

Zeer handig zijn startpagina websites verder indien u zich bezighoudt met linkbuilding. Op een startpagina website zult u een aantal dochterpagina’s aantreffen. Er is per afzonderlijke dochterpagina een subdomein te koppelen. Men kan opgeven welke subdomein men graag gekoppeld heeft aan zijn startpagina. Een link op een pagina over een overeenkomstig onderwerp is zo eenvoudig te plaatsen. Een tekst met daarin de belangrijkste zoektermen kan nog apart per linkcategorie worden toegevoegd.

Hierboven spraken we er al over. Allerlei extra componenten zijn er naast links toe te voegen aan een startpagina. Er is bijvoorbeeld een widget waarmee het laatste nieuws op een dochterpagina te zien is. Een weerkaart plaatsen is een andere optie. Met behulp van het script is zoiets snel toe te voegen. U hoeft niets over websites ontwikkelen te weten. Het is uiterst simpel om het kleurschema naar uw eigen smaak aan te passen.