Mijn eigen marktplaats beheren

U kunt een online marktplaats inzetten om online spullen aan te bieden. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Vaak wordt er ook een reactieformulier bij een advertentie weergegeven. Een dergelijke website kunt u met een marktplaats script relatief makkelijk opzetten. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. Houd er ook rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om een database aan te maken op uw webhosting pakket.

Veelal zal de website zijn opgesplitst in een groot aantal rubrieken. Bij het plaatsen van een advertentie wordt een rubriek gekozen waarin de advertentie zichtbaar moet zijn. Sommige websites hebben een pagina waarmee u eerst een advertentie aanmaakt. Daarna krijgt u inloggegevens per e-mail toegestuurd. Bij andere websites zult u eerst het gebruikersaccount moeten registreren. En kunt u pas daarna advertenties plaatsen. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

Heeft u via een marktplaats script een eigen advertentiewebsite, dan kunt u van sommige rubrieken betaalde rubrieken maken. Pas na de betaling wordt de advertentie daadwerkelijk weergegeven. Eigen marktplaats maken is een goede informatiebron wanneer u hier mee aan de slag wilt gaan. Is de betaling gelukt, dan plaatst het script de advertentie in de rubriek waar het om gaat.

Hoelang de advertentie actief dient te blijven kan ook via de achterkant van de website worden ingesteld.Andere belangrijke instellingen zoals het maximum aantal afbeeldingen per advertentie kunt u daar ook wijzigen. Aanpassingen zullen eenvoudig aan te brengen zijn. Kleuren kunt u naar uw eigen smaak aanpassen. Ook het aanmaken, bewerken of weggooien van een hoofdrubriek of subrubriek zal geen probleem zijn. Hiervoor zal er in de meeste gevallen een mooie beheeromgeving met het script geleverd worden. Met het marktplaats script kunt u zich zonder problemen richten op een afzonderlijke markt. Het komt dan ook vaak voor dat men het script inzet voor het bedienen van een speciale doelgroep.