Mijn eigen marktplaats bouwen

U kunt een online marktplaats inzetten om online spullen aan te bieden. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Vaak wordt er ook een reactieformulier bij een advertentie weergegeven. Wilt u zelf een dergelijke site runnen, dan zou u eens op zoek moeten gaan naar een marktplaats script. Dit is een PHP script waarin de functionaliteiten zitten voor het runnen van een eigen marktplaats. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

U zult vaak een groot aantal rubrieken aantreffen op een online marktplaats. Wanneer men een advertentie aanmaakt, moet er ook een categorie of rubriek worden gekozen. U kunt in sommige gevallen direct een advertentie aanmaken op een bepaalde pagina van de advertentiewebsite. Na het aanmaken zult u per e-mail inloggegevens van uw account ontvangen. Andere advertentie websites zitten weer zo in elkaar dat u eerst een account dient aan te maken. Pas daarna kunt u een advertentie aanmaken. Op andere vlakken zullen de websites weer niet veel van elkaar verschillen.

Het is mogelijk om geld te vragen voor het plaatsen van een advertentie in door u gekozen rubrieken. Een adverteerder zal dan een geldbedrag moeten betalen om een advertentie in die betreffende rubriek te plaatsen. Is een eigen marktplaats iets dat u wel ziet zitten, lees dan eens de pagina Advertentie website maken door. Is de betaling gelukt, dan plaatst het script de advertentie in de rubriek waar het om gaat.

Hoelang een advertentie actief moet blijven stelt u met het script binnen een handomdraai in. Dat doet u in de beheeromgeving.Zo kunt u ook in de beheeromgeving bepalen hoeveel foto’s er maximaal bij een advertentie mogen staan. Over het algemeen zult u alles op uw advertentie website eenvoudig kunnen aanpassen. Kleuren en teksten op uw website zijn op een simpele manier aan te passen. Ook kunt u de rubrieken volledig naar wens maken. Hiervoor zal er in de meeste gevallen een mooie beheeromgeving met het script geleverd worden. U kunt de rubrieken ook zo veranderen dat deze betrekking hebben op een specifieke markt. Regelmatig zet men dan ook een marktplaats script op om een specifieke markt te bewandelen.