Mijn eigen website beginnen

Een CMS pakket maakt het eenvoudig om beheertaken op uw website uit te voeren. Taken die simpel uit te voeren zijn, zijn pagina aanmaken of navigatie menu wijzigen. Door het gemak worden CMS pakketten dan ook veelvuldig gebruikt. Onder de gebruikers bevinden zich niet alleen mensen die weinig tot geen kennis van websites maken hebben. Ook mensen die wel technische kennis hebben, maken meestal van CMS systemen gebruik.

Layout en content worden bij een CMS pakket strikt gescheiden. Ook hoeft een programmeur niet alles zelf te bouwen. Veel algemene functionaliteiten zijn vaak al onderdeel van het basissysteem. Een FTP verbinding met de server is niet zo vaak meer nodig. Uploaden kan op een eenvoudige manier via het beheergedeelte van het CMS programma. Een verkeerde handeling heeft zo ook minder invloed op de werking van de gehele website.

Ziet u het wel zitten een CMS pakket in gebruik te nemen, dan kunt u via Een eigen website met CMS systeem meer informatie over een dergelijk pakket vinden. Houd er rekening mee dat u bij gratis CMS programmatuur vaak betaalt voor de uitbreidingen. Zorg dat u weet of het CMS pakket voor uw type website geschikt is. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Kiest u het verkeerde systeem dan moet u later naar een ander systeem overstappen. Dat gaat extra tijd kosten.

Neem desnoods extra de tijd voor het maken van de juiste keuze. Het is handig wanneer u een CMS pakket relatief eenvoudig kunt uitbreiden. Wellicht heeft u over een tijdje andere wensen rondom de website. Het kan zijn dat u de website toch wilt uitbouwen over een aantal jaar. U zult de overstap naar een ander CMS programma alsnog moeten maken wanneer het huidige pakket niet uit te breiden is. Een ander aspect is de beveiliging van het pakket. Zijn er regelmatig updates die geïnstalleerd moeten worden? Kunt u gratis de updates installeren? Het is handig om op deze vragen al een antwoord te hebben voordat u een CMS systeem aanschaft.

Wellicht heeft u zelf al een HTML bestand dat u wilt inladen voor de layout van de website. Dan is het van belang dat dit ook met het CMS systeem mogelijk is. De mogelijkheid om SEO velden aan te passen is ook erg handig. SEO heeft te maken met hoe goed uw website in de zoekmachines wordt gevonden. Dat is belangrijk, aangezien u niet veel heeft aan een website die geen bezoekers aantrekt.