Mijn website samenstellen

Een CMS pakket maakt het eenvoudig om beheertaken op uw website uit te voeren. Een pagina kan eenvoudig worden aangepast en vaak kunt u ook de kleuren in de beheeromgeving wijzigen. Daarom zijn de meeste websites van een CMS pakket voorzien. De groep gebruikers bestaat niet alleen uit mensen die geen technische kennis hebben. Mensen die wel de benodigde kennis bezitten, zullen ook vaak van CMS pakketten gebruikmaken.

Bij een CMS pakket worden de verschillende onderdelen strikt gescheiden. Een webontwikkelaar zal vaak bij maatwerk dit bouwen bovenop een bestaand CMS systeem. Een CMS zal tevens algemene gewenste functionaliteiten vaak al bevatten. Voor het uploaden van afbeeldingen zult u geen FTP meer nodig hebben. Het uploaden van bestanden verloopt via de beheeromgeving van het CMS pakket. U loopt zo minder het risico op een niet meer werkende website als gevolg van een verkeerde handeling.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel Nieuwe site maken. Uitbreidingen voor gratis CMS pakketten kosten vaak wel geld dus houd hier rekening mee wanneer u zo een systeem overweegt. Het CMS systeem moet geschikt zijn voor uw type website. Zorg dus dat u een pakket kiest waarmee u probleemloos de site kunt maken die u in gedachten heeft. Maak daarom altijd eerst een short list van geschikte pakketten en maak daarna uw keuze. Halverwege de opbouwfase overstappen naar een ander systeem is niet iets wat u moet willen. Het omzetten van de inhoud waarmee het vaak gepaard gaat, zal extra tijd kosten.

Het kan geen kwaad om wat extra tijd te nemen voor het oriƫnteren op de juiste software. De mate waarin een CMS systeem uit te breiden is met extra functies, kan belangrijk zijn voor uw keuze. Uw wensen in de toekomst kunnen anders zijn dan de wensen die u vandaag heeft. In de toekomst zult u de website wellicht willen uitbreiden. U zult de overstap naar een ander CMS programma alsnog moeten maken wanneer het huidige pakket niet uit te breiden is. De beveiliging is een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een CMS. Moet u regelmatig updates installeren? Zijn die gratis? Het is handig om op deze vragen al een antwoord te hebben voordat u een CMS systeem aanschaft.

Het is mogelijk dat u gebruik wilt maken van een bestaande HTML file voor de opmaak van uw website. Ook dit moet dan mogelijk zijn. Misschien wilt u ook de SEO velden kunnen aanpassen. SEO is een term die te maken heeft met het goed vindbaar maken van uw website bij Google. Dat is belangrijk, aangezien u niet veel heeft aan een website die geen bezoekers aantrekt.