Nieuwe site bouwen

Een eigen domeinnaam is tegenwoordig spotgoedkoop. Sindsdien hebben meer mensen een eigen website. In het geval u gaat beginnen met een eigen website, dan is het het verstandig hier een beheertool zoals een CMS programma voor te gebruiken. U kunt een eigen website met zo een CMS pakket eenvoudig inrichten naar uw eigen smaak. Er zijn verschillende vormen van CMS pakketten. De pagina websitebeheer.jouwweb.be is een goed startpunt wanneer u op zoek bent naar meer informatie. Hier en daar wordt een bepaald CMS pakket aanbevolen. Een betaald CMS systeem bevat vaak functionaliteiten die bij gratis CMS pakketten lastig te vinden zijn. Een gratis CMS pakket heeft vaak extra uitbreidingen nodig om bepaalde functionaliteiten te activeren. Meestal zullen de kosten in veelvoud worden terugverdiend in beide gevallen.

Sommige scripts zijn bedoeld voor het maken van een specifiek soort website. Het startpaginascript is een voorbeeld van een specifiek CMS. Met dit CMS programma kunt u voornamelijk een startpagina website bouwen. Het script ondersteunt bij het aanmaken van dochterpagina’s en het vullen van deze pagina’s met content. Met dat script kunt u bijvoorbeeld ook geld verdienen met het verkopen van links. Een CMS maakt het makkelijk om de website aan te passen. Zowel mensen met weinig kennis van websites bouwen als mensen die die kennis wel hebben, gebruiken een CMS pakket voor hun website. CMS pakketten zijn voor iedereen bedoeld met een eigen website. Men kan zelf uitbreidingen voor een bestaand CMS programmeren. Hiermee wordt ontwikkeltijd bespaard. Het CMS pakket bevat immers veel functies die men dan niet opnieuw hoeft te programmeren. Dit werkt kostenbesparend en zorgt dat het werk sneller af is.

Het schrijven van een nieuwe pagina op uw website is een voorbeeld van wat niet opnieuw geprogrammeerd te worden. Ook hoeft u in de regel het beheerscherm van het menu niet zelf te maken. Wilt u uniek zijn, dan kunt u met veel CMS pakketten ook een eigen website template gebruiken. U zult vaak ook een meegeleverde opmaak kunnen selecteren.