Nieuwe site maken

Een CMS systeem is een hulpmiddel voor het beheer van de website. Taken die simpel uit te voeren zijn, zijn pagina aanmaken of navigatie menu wijzigen. Er wordt van dergelijke systemen dan ook veel gebruik gemaakt. De groep gebruikers bestaat niet alleen uit mensen die geen technische kennis hebben. Ook voor mensen die de kennis wel hebben, biedt een CMS systeem voordelen.

CMS pakketten brengen een scheiding aan tussen de opmaak en de inhoud. Ook hoeft een programmeur niet alles zelf te bouwen. Veel algemene functionaliteiten zijn vaak al onderdeel van het basissysteem. U heeft ook niet meer zo vaak een FTP programma nodig om bestanden te uploaden naar de webruimte. Wilt u een plaatje uploaden dan kan dat via de beheeromgeving. En dat zorgt ervoor dat een fout maken minder impact op de gehele website heeft.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel cms systeem. Overweegt u een gratis CMS pakket te gebruiken, onthoud dan dat add-ons vaak niet gratis zijn. Zorg dat u weet of het CMS pakket voor uw type website geschikt is. Zorg dat u een lijst maakt van geschikte CMS systemen en maak vervolgens uw keuze. Later naar een ander systeem moeten overstappen is niet iets wat u wilt. Dat zal voor een vertraging zorgen.

Een betere voorbereiding zorgt voor minder problemen tijdens de uitvoering. Mogelijkheden om het CMS pakket uit te breiden kunnen een rol spelen bij uw keuze. Uw wensen in de toekomst kunnen anders zijn dan de wensen die u vandaag heeft. Het kan zijn dat u de website toch wilt uitbouwen over een aantal jaar. Het zou mooi zijn wanneer u dan het CMS pakket dat u op dat moment gebruikt kunt blijven gebruiken. Hoe goed is het systeem beveiligd? Updates kunnen automatisch worden geïnstalleerd maar het kan ook zijn dat deze handmatig geïnstalleerd moeten worden. Zijn die gratis? Dingen die u het beste kunt uitzoeken voordat u het CMS programma aanschaft.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Dan is het van belang dat dit ook met het CMS systeem mogelijk is. De mogelijkheid om SEO velden aan te passen is ook erg handig. SEO gaat over het goed vindbaar maken van uw website in diverse zoekmachines. SEO is zeker belangrijk, aangezien dat ook gaat over hoeveel bezoekers uw website zullen vinden en eventueel klant zullen worden.