Nieuwe website beginnen

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. CMS programma’s maken het plegen van onderhoud aan de website makkelijker. Een CMS moet op uw webhosting worden geïnstalleerd voordat u ermee kunt werken.

Over de opmaak van de website hoeft u zich doorgaans geen zorgen te maken met een CMS systeem. Er valt meer over te lezen op pagina cms beheer. Het zorgen dat de content ook in de juiste opmaak wordt getoond, daar zorgt het CMS pakket voor. U hoeft niets tegen weten van HTML en CSS om toch een professionele website te hebben. Wilt u geen tools voor het beheer gebruiken, dan is HTML en CSS leren de enige optie.

Maakt u geen gebruik van een CMS pakket, dan is er voor elke pagina een apart HTML bestand nodig. Wordt er met grote regelmaat content toegevoegd dan heeft u al snel een grote verzameling HTML bestanden. Bij een CMS zal er steeds dezelfde code worden uitgevoerd die vervolgens de bedoelde gegevens uit de database haalt en toont aan de bezoeker. Veel HTML codes moet u zonder CMS pakket ook nog eens in ieder HTML bestand herhalen.

Bedenk maar eens wat u zou moeten doen wanneer u simpelweg de op iedere pagina getoonde contactgegevens wilt wijzigen. Elk bestand zal moeten worden aangepast wanneer er geen CMS systeem gebruikt wordt. De kans is groot dat met een CMS pakket u de wijziging maar 1x hoeft door te voeren. Ook is het beheer van de website makkelijker overdraagbaar met een CMS pakket. Zijn er geen beheertools, dan kunt u de website alleen aanpassen door de broncode te bewerken.