Ontwikkel je nieuwe portaalsite

Op een startpagina dochter kunt u niet alleen maar links plaatsen. U kunt er allerlei andere informatie op kwijt. Met een startpagina script krijgt u de daarbij mogelijkheid om zelf een startpagina website te bouwen. Het artikel Startpagina aanmaken biedt een helder overzicht van de opties van een startpaginascript. In dat artikel vindt u een link naar een betaalbaar PHP script voor het bouwen van een eigen startpagina website.

U krijgt met het startpaginascript uitgebreid de optie om geld te verdienen. Met behulp van een betaalkoppeling kunt u links verkopen en online betalingen daarvoor ontvangen. Met behulp van het beheerpaneel is het uiterst eenvoudig om het bedrag in te stellen dat u voor een link vraagt. Er is verder een handleiding beschikbaar waarin de stappen daarvoor staan beschreven.

Het plaatsen van een banner is zeer eenvoudig en er is geen FTP voor nodig. Het verhuren van bannerruimte is een interessante mogelijkheid die u met het startpaginascript heeft. Diepgaande kennis van zaken is totaal niet nodig.

Voor linkbuilding zijn startpagina’s behoorlijk handig. Op een startpagina website zult u een aantal dochterpagina’s aantreffen. Een dochterpagina krijgt een eigen subdomein toegewezen. U kunt zelf dit subdomein kiezen op het moment dat u een nieuwe startpagina maakt. Een link op een pagina over een overeenkomstig onderwerp is zo makkelijk te plaatsen. Per afzonderlijke categorie op een startpagina kunt u een stuk tekst plaatsen over het betreffende thema.

Hierboven spraken we er al over. Het is mogelijk om extra widgets aan de dochterpagina’s toe te voegen. Zo is het aanmaken van een nieuwsblok een mogelijkheid. Een weerkaart aanmaken is een andere optie. Met behulp van het script is zoiets snel toe te voegen. Er is geen speciale kennis nodig. De kleuren van de startpagina website veranderen is daarbij zeer makkelijk.