Ontwikkel uw eigen portaalsite

Hier kunt u meer lezen over het beheer van uw eigen startpagina website. U kunt een startpagina website in elkaar zetten met een startpaginascript. U kunt een script waar de functionaliteit al inzit, voor nauwelijks geld reeds aanschaffen. Waar het bij een startpagina vooral om gaat, zijn de links naar andere websites.

Een startpagina website is behoorlijk interessant voor linkbuilding. De mogelijkheid om de link op een pagina over hetzelfde thema te plaatsen, is er meestal. Met behulp van het artikel Nieuwe startpagina kunt u informatie vinden over een startpagina script dat simpel is in het gebruik. Het startpagina script is simpel te installeren op uw webruimte.

De installatie zal voor een aanzienlijk gedeelte uit bestanden overzetten en het plaatsen van een database bestaan. Daarna zal een afzonderlijk installatie script de tabellen aanmaken. Na de installatie is er een beheerdersaccount aangemaakt waarmee u de website kunt beheren.

Men kan zich met behulp van uw website registreren voor het beheer van een eigen startpagina. Hierbij mag men tevens een subdomein kiezen. Het aantal dochterpagina’s dat zo kan worden samengesteld is onbeperkt. U hoeft geen mappen aan te maken voor de subdomeinen. Het is zo dat het script zelf de koppeling tussen het opgevraagde subdomein en de juiste gegevens in de database kan leggen. Via het beheerpaneel past men een dochterpagina heel eenvoudig aan. Soms moet een dode link worden verwijderd. Er kunnen nieuwe links bij komen.

U kunt geld verdienen met het startpaginascript. Daar zijn verschillende opties voor. Het verkopen van links is met het script simpel te doen. Iemand die een link aanmeldt kan daarvoor op verschillende wijzen betalen. Het plaatsen van banners is een andere optie. U kunt verder affiliate banners plaatsen of een Google Adsense blokje.