Site beheer systeem

Voor het maken van een eigen website is het slim een beheertool te gebruiken. Men noemt zo een tool bovendien wel een content management systeem. Op de pagina CMS software gebruiken voor uw site vindt u meer informatie over dergelijke tools. Het CMS pakket is na de koop meteen te installeren.

Het systeem zal de installatieprocedure starten bij uw eerste bezoek aan de site net na de installatie. U stelt de website titel en de meta gegevens gedurende de installatie. U krijgt tevens de mogelijkheid om de inloggegevens voor het beheer te kiezen. Met behulp van dit account zijn in de beheergedeelte beheerderstaken uit te voeren.

Wilt u aanbevelingen van klanten op uw website tonen? Het CMS systeem biedt functies om dat op eenvoudige wijze te doen. Voor het beheer van banners kunt u een afzonderlijk beheerscherm gebruiken. Het roteren van banners op uw site is geen enkel probleem.

Met het CMS programma kunt u producten en diensten middels uw website te koop aanbieden. U kunt het zo instellen dat naast de bestelling tevens de betaling online verloopt. De klant kan eventuele digitale producten meteen downloaden nadat hij heeft betaald. Er is geen handmatige actie van uw kant vereist. Nadat er een bestelling is gedaan krijgt de koper een e-mail met een download link naar eventuele downloadbare onderdelen. U kunt met behulp van het beheerpaneel de statische teksten binnen deze e-mail aanpassen. Hetzelfde kunt u met andere teksten op uw zakelijke website doen. Voordat u het CMS pakket aanschaft is er de mogelijkheid om een demo omgeving te bekijken.

De optie om een demo omgeving te bekijken wordt via de website van de aanbieder geboden. Middels de demo omgeving kunt u zien of het CMS systeem iets voor u is. Bevalt het CMS systeem u wel, dan schaft u het middels de website van de webdeveloper aan.