Site hulpmiddelen

U zult voor een eigen website webhosting nodig hebben en tevens een domeinnaam en een CMS pakket. Allereerst is het belangrijk dat u een webhosting pakket afsluiten. Webhosting is er in diverse prijsklassen. In het begin kunt u vaak al ver komen met het goedkoopste webhosting pakket. Upgraden zonder downtime is in de regel mogelijk. Bij een website is het ook fijn om een eigen domeinnaam te hebben. Vooral om zakelijk ook serieus genomen te worden. Meestal betaalt u daarvoor maximaal een tientje per jaar.U kunt er vanuit gaan dat u enkele tientallen euro’s per jaar maximaal kwijt bent aan uw eigen website.

Staat het bouwen van een website bij u op de planning? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U kunt een online platform kiezen voor het maken van de nieuwe website. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. Een tool waarmee dat kan heeft een content management systeem. Over CMS pakketten kunt u meer lezen op de pagina bedrijf website maken.

Een CMS pakket kan gemakkelijk op uw webhosting worden geplaatst. Het CMS pakket zal de installatieprocedure starten tijdens uw 1e bezoek aan de site. Diverse belangrijke instellingen kunnen tijdens het uitvoeren van het installatiescript doorgegeven worden. U hoeft niets van de techniek te weten voor de installatie van het CMS pakket. De stappen die nodig zijn voor het installeren worden uitvoerig op de website van de aanbieder omschreven. Ook is het mogelijk om ondersteuning bij de installatie te krijgen. U kunt automatische updates inschakelen waardoor u altijd de nieuwste versie van het CMS pakket heeft.

Vaak zitten er een aantal thema’s bij het CMS systeem waaruit u een keuze kunt maken. Het is dus niet nodig om zelf een template in elkaar te zetten. De formulieren die onderdeel zijn van het CMS pakket zullen proberen om spam te herkennen en te blokkeren. Wanneer spam wordt herkend, dan zal het bericht worden tegengehouden. Uiteraard streeft men ernaar om zoveel mogelijk berichten met spam te herkennen en te blokkeren.