Software voor website maken

Zelf een website bouwen is ook zonder verstand van HTML prima te doen. Het CMS pakket is voorzien van een beheerpaneel waarmee u het beheer van uw website doet. Voor iedereen is het bouwen van een website zo gemakkelijk te doen. Wilt u het beheer van uw website ook met een content management systeem doen? De pagina bevat daarover meer informatie. U zult waarschijnlijk baat bij een CMS systeem hebben. Voor een simpele website heeft u een ruime keuze. Bezoekers kunnen via een formulier een bericht naar u sturen. De velden van dit contactformulier kunt u zelf veranderen. Spam die wordt ingevuld, zal door het CMS pakket tegengehouden worden. Dit voorkomt dat u onnodig veel spam ontvangt. Ook wanneer u helemaal geen verstand van websites maakt heeft, kunt u waarschijnlijk wel overweg met de beheeromgeving van het content management systeem.

Via het CMS pakket kunt u op een professionele wijze een zakelijke website bouwen. Misschien wilt u met een groep mensen aan de website werken. Het is mogelijk om met een groep mensen te werken aan de website. In de beheeromgeving kunnen verschillende beheerdersaccounts worden aangemaakt. Een vergeten wachtwoord kan eenvoudig worden hersteld via het inlogscherm. Wat ook handig aan een CMS pakket is, is dat er vaak al een paar layouts zijn meegeleverd. U hoeft niet zelf een layout in elkaar te zetten maar kunt uit de meegeleverde layouts kiezen. Wanneer u de layout en de kleuren heeft ingesteld, kunt u aan de content gaan werken. Het toevoegen van een klantenoverzicht is daarbij ook heel gemakkelijk te doen. Daarnaast heeft u vaak controle over de formulieren op uw site. De diverse velden van een formulier voegt u gemakkelijk toe.

Het is mogelijk om extra beheeraccounts aan te maken. Het is geen enkel probleem om met meerdere mensen aanpassingen aan de website te verrichten. Het is dus niet nodig dat anderen uw inloggegevens weten. Met het account krijgt de ander toegang tot de beheeromgeving. Een wachtwoord vergeten, dat kan natuurlijk voorkomen. Onderaan het inlogformulier is een optie voor wachtwoordherstel. Deze instructies ontvangt de gebruiker op het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.