Startpagina beheer

Hier leert u meer over de taal PHP en PHP scripts. Voor deze programmeertaal wordt vaak gekozen bij het bouwen van web scripts. Denk bijvoorbeeld aan een marktplaats script. Dat is een PHP script voor eigen advertentie website maken. Het is zo dat u in HTML en CSS slechts de opmaak bouwt.

Er is makkelijk een verbinding met de database te leggen met PHP. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. U kunt ook kant en klare scripts aanschaffen wanneer u niet zelf wilt programmeren. Wilt u hier meer over weten? Neem dan de pagina Startpagina aanmaken eens door. Het is mogelijk om een flinke tijdsbesparing te doen wanneer u een kant en klaar PHP script koopt. Zelf een script bouwen is dan niet meer nodig. Met een kant en klaar PHP script kunt u meteen met uw website beginnen. Dan hoeft u niet te wachten tot het PHP script gereed is. Vaak is zo een script al heel vaak getest en bevat het weinig bugs.

Het is bij nagenoeg alle hosting partijen mogelijk om PHP scripts te draaien. Eventueel dient u een installatiescript te draaien nadat u de bestanden naar de server heeft overgezet. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. Hoe dan ook, in de meeste gevallen zijn de te nemen stappen goed gedocumenteerd. U kunt vaak gemakkelijk functionaliteiten aan een PHP script toevoegen. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

In dat geval is het zelf maken van een PHP script niet nodig. Tijdens het bouwen kunt u immers ook tegen allerlei zaken aanlopen waardoor u vertraging oploopt. Een bestaand script kopen heeft als voordeel dat u dat risico niet meer loopt. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.