Uw eigen portaalsite samenstellen

Zou u graag meer willen weten over het maken van een eigen startpagina site? Dit artikel kan u op weg helpen. Voor een aanzienlijk deel bestaat een dergelijke website uit verwijzingen naar andere websites. Er zal in veel gevallen sprake zijn van een indeling op thema. Dikwijls is een dochterpagina rond een bepaald thema ingericht. De sites waarnaar wordt verwezen op een individuele dochterpagina zullen over dat enkele onderwerp gaan.

Zeker weten kunt u in PHP zelf een startpagina script ontwikkelen. Echter kan dit best lang duren. Een kant en klaar startpagina script gebruiken is een andere mogelijkheid. Meer over een kant en klaar startpagina script vindt u in het artikel Uw nieuwe portaalsite bouwen. Het zelf ontwikkelen van een dergelijk script is niet meer nodig wanneer u een bestaand script koopt. Wat u naast het script nodig hebt, is hosting en een eigen domein.

Na de installatie van het script heeft u een functionerende startpagina website. Men kan zich middels uw website als paginabeheerder aanmelden. Men kan de eigen startpagina’s met een eigen account als paginabeheerder om de zoveel tijd bijwerken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de startpagina’s te voorzien van een aantal verschillende widgets. Men mag zelf een subdomein kiezen bij het aanmaken van een nieuwe dochterpagina. Bovendien kan de beheerder de metagegevens voor de zoekmachines opgeven.

Schaft u het script aan waarover in het eerder genoemde artikel wordt gesproken? Het is meestal mogelijk om per afzonderlijke categorie op een startpagina de zoekwoorden en de beschrijving voor zoekmachines in te voeren. Voor iedereen die iets doet met zoekmachine optimalisatie, is een startpagina script enorm interessant. U heeft de mogelijkheid om tekst met belangrijke zoekwoorden aan te maken bij een rubriek. U kunt de aanschafkosten dubbel en dwars terugverdienen met de verkoop van backlinks middels uw startpagina website. Met de faciliteiten die het startpaginascript daarvoor biedt kan dat haast niet mis gaan. Daarnaast is het aanmaken van banners op uw site vrij eenvoudig. Het script biedt hier faciliteiten voor. Het is daarbij een optie om diverse banners af te laten wisselen.