Uw eigen startpagina online zetten

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste website die is begonnen met de typische indeling in dochterpagina’s en rubrieken.

Startpagina’s kunnen uitstekend voor linkbuilding ingezet worden. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Deze kunt u prima voor linkbuilding inzetten. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. Meer over dit PHP script kunt u ook vinden in Startpagina script. U kunt met het verkopen van links geld met uw startpagina website verdienen.

Het aanmaken van een startpagina is een peuleschil voor de gebruikers van uw website. Op uw website wordt een formulier weergegeven waarmee men een account kan aanmaken. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Vanzelfsprekend kan de gebruiker alleen een eigen startpagina wijzigen. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. Zo bepaalt u tijdens de installatie wat de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw beheerdersaccount zullen zijn. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u ook de kleuren van uw startpagina website aanpassen via de beheerdersomgeving. Het is mogelijk om de kleuren van dochterpagina’s en rubrieken aan te passen.