Uw eigen startpagina op touw zetten

Er is een kans dat u reeds op een bestaande website eens een dochterpagina heeft samengesteld. Maar zou u graag zelf een startpagina website willen. Natuurlijk is dat mogelijk. Ook voor mensen zonder kennis van websites maken is dit mogelijk. Wat u nodig heeft is een PHP script dat u daarbij ondersteunt. Via het artikel Eigen startpagina maken kunt u het ook lezen. Zo een script is in PHP gemaakt. Een dergelijk script is niet heel duur. Er is een beheeromgeving waarmee u links aan de startpagina’s toevoegt.

Staat u gebruikersregistratie toe, dan kunnen anderen ook een startpagina aanmaken op uw website. Dat doet u heel eenvoudig met een simpele instelling. Staat gebruikersregistratie aan dan kan de bezoeker via een formulier zich aanmelden. Met het account dat vervolgens wordt gecreëerd, kan de bezoeker zelf een startpagina aanmaken en beheren.

Wilt iemand een betaalde link plaatsen, dan is dat mogelijk. De link wordt meteen na de betaling geplaatst. Een eigen startpagina maken is dan niet meer nodig. Men kan kiezen tussen een link toevoegen aan de homepage of aan een gewone dochterpagina. Hiervoor kan men afzonderlijk de prijs instellen. Een nieuwe startpagina maken is dan niet meer nodig. U meldt dan slechts de link aan.

Tevens kunt u naast links allerlei andere dingen toevoegen aan uw startpagina. Het tonen van de weersverwachting op uw startpagina is daar een voorbeeld van. Van diverse websites kunt u het nieuws inladen en in uw eigen layout tonen. Het tonen van andere informatie naast een linkoverzicht is zo een optie. Bij het aanmaken van een startpagina kan een subdomein worden gekozen. Een specifieke startpagina is via dat subdomein te bezoeken. Alle dochterpagina’s worden in een lijst opgenomen. Zodat de zoekmachines de dochterpagina’s zullen vinden en indexeren.