Uw Nederlandse startpagina maken

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. PHP wordt vaak gemaakt voor het bouwen van scripts. U kunt daarbij aan een startpagina script of een marktplaats denken. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

Met PHP legt u eenvoudig een verbinding met een database. De wat gecompliceerdere sites kunt u na enige tijd ook bouwen wanneer u serieus met PHP aan de slag gaat. Naast het zelf bouwen van PHP applicaties kunt u ook kant en klare PHP scripts aanschaffen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Startpagina aanmaken. Het scheelt u ontwikkeltijd wanneer u een reeds bestaand script koopt. Het is dan niet nodig om zelf PHP code te schrijven. Het kopen van een kant en klaar PHP script heeft als voordeel dat u direct kunt beginnen. De wachttijd die u meestal heeft met het laten bouwen van een script, die is er dan niet meer. Zo een script heeft in veel gevallen al allerlei tests doorstaan.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Nadat u de bestanden naar uw webhosting pakket heeft overgezet is het soms nodig om een installatiescript te starten. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. Hoe dan ook, in de meeste gevallen zijn de te nemen stappen goed gedocumenteerd. Het toevoegen van functionaliteiten aan het script is vaak ook te doen. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

Het grote voordeel van een reeds bestaand PHP script aanschaffen, is dat u niet zelf tijd hoeft te besteden aan het bouwen. Het is denkbaar dat u vertraging oploopt als u tijdens het maken van het script op lastige zaken stuit. Met een kant en klaar PHP script dekt u dit risico af. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.