Uw nieuwe startpagina online zetten

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. Veel Nederlandse websites hebben de opzet van startpagina.nl overgenomen.

Startpagina’s kunnen uitstekend voor linkbuilding ingezet worden. Er is nog altijd een groot aantal startpagina websites waar u probleemloos uw eigen startpagina samenstelt. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. Het artikel Eigen startpagina maken vertelt u meer over een startpaginascript kopen. U kunt met het startpaginascript links verkopen. De links worden geplaatst op de dochterpagina die de bezoeker heeft gekozen.

De gebruikers van uw website kunnen heel gemakkelijk een eigen startpagina maken. Op uw website wordt een formulier weergegeven waarmee men een account kan aanmaken. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Aanpassingen kunnen door een gebruiker alleen aan de eigen startpagina’s worden gedaan. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Het installatiescript start wanneer u met uw browser naar het adres van uw website navigeert. Tijdens de installatie kunt u een aantal gegevens rondom te website en het beheer invullen. Zo kunt u zelf beslissen wat uw inloggegevens zullen zijn. Zodra het systeem is geïnstalleerd, zijn de kleuren van uw startpagina website en alle individuele startpagina’s met het script te wijzigen. Zo kan de ene rubriek een andere kleuren krijgen dan de andere rubriek.