Uw nieuwe website maken

Het is niet moeilijk om met een CMS pakket iets aan te passen aan uw site. Taken die simpel uit te voeren zijn, zijn pagina aanmaken of navigatie menu wijzigen. Zonder CMS systeem wordt het steeds lastiger een website te beheren naarmate de site groter wordt. Dit betekent dat CMS pakketten niet alleen worden gebruikt door mensen zonder HTML kennis. Ook mensen die wel technische kennis hebben, maken meestal van CMS systemen gebruik.

CMS pakketten brengen een scheiding aan tussen de opmaak en de inhoud. Ook hoeft een programmeur niet alles zelf te bouwen. Daarnaast zal veel algemene functionaliteit al in een CMS pakket zitten. Een FTP verbinding met de server is niet zo vaak meer nodig. Via de beheeromgeving kunt u bestanden uploaden. Dat verloopt via uw browser. U loopt zo minder het risico op een niet meer werkende website als gevolg van een verkeerde handeling.

Wilt u uw website met een CMS pakket beheren, dan vindt u meer informatie in het artikel Uw website beginnen. U moet voor extensies vaak betalen wanneer het basissysteem van een CMS pakket gratis is. Het is handig om te weten of het CMS systeem geschikt is voor het type website dat u wilt maken. Stel eerst een lijst van geschikte systemen samen en maak vervolgens uw keuze aan de hand van eigen criteria. Het is zonde wanneer u later van CMS systeem moet wisselen. Daarmee loopt u vertraging op.

U kunt beter een verstandige keuze maken dan snel beslissen. Mogelijkheden om het CMS pakket uit te breiden kunnen een rol spelen bij uw keuze. Na enige tijd kan toch de behoefte ontstaan om de website uit te bouwen. Misschien wilt u de website over een tijdje wel uitbreiden. Dat moet dan met het CMS pakket enigszins eenvoudig kunnen. Ook is het belangrijk dat de beveiliging van het pakket goed in elkaar steekt. Moet u regelmatig updates installeren? Zijn die gratis? Zaken die u waarschijnlijk wilt weten voordat u een CMS pakket aanschaft.

Mogelijk heeft u al een HTML bestand dat u graag wilt gebruiken. Met het CMS systeem moet u dan wel voor deze optie kunnen kiezen. Mogelijk wilt u ook de SEO instellingen kunnen wijzigen. SEO heeft te maken met hoe goed uw website in de zoekmachines wordt gevonden. SEO is zeker belangrijk, aangezien dat ook gaat over hoeveel bezoekers uw website zullen vinden en eventueel klant zullen worden.