Uw nieuwe website samenstellen

Bij het beginnen van uw eigen website zijn er verschillende aspecten waar u keuzes over zult moeten maken. U bent niet klaar na het aanvragen van een domeinnaam. Er moeten dan nog andere zaken worden geregeld. Gaat u een eigen website beginnen, zorg dan dat u weet welke zaken er geregeld moeten worden.

Ondersteunt de beheertool van uw site bijvoorbeeld niet de dingen die u wilt, dan kan het een tijdrovende klus worden om alles naar een andere tool over te zetten. Soms is een domeinnaam het 1e jaar spotgoedkoop maar betaalt u vanaf het 2e jaar een stuk meer dan bij andere hostingbedrijven. Laat u goed informeren over de verschillende pakketten.

Een eigen domein is niet het enige dat belangrijk is voor uw eigen website. Ook het hostingpakket speelt dus een rol bij uw mogelijkheden. Voor het beheer van uw eigen website zult u verder een CMS pakket nodig hebben. U zult de HTML bestanden steeds moeten aanpassen op de server wanneer u geen CMS pakket gebruikt. Als u niet weet hoe dat werkt dan zult u niet zonder CMS software kunnen. Neem ook eens Een website beginnen door indien u graag meer over CMS pakketten zou willen weten. Er zijn veel CMS systemen verkrijgbaar, ook pakketten speciaal voor een bepaald type website. Een wijziging aanbrengen aan uw website wordt door CMS pakketten eenvoudiger. Tussen de gebruikers van CMS software bevinden zich mensen zonder technische kennis en mensen met technische kennis. Speciale functionaliteiten worden door veel programmeurs bovenop een reeds bestaand CMS pakket geprogrammeerd. Men blijft immers voor een deel functies gebruiken die een bestaand CMS al bevat. Dit werkt kostenbesparend en zorgt dat het werk sneller af is.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Er kunnen nog meer zaken zijn waar u min of meer een keuze over zult moeten maken. Wilt u een eigen ontwerp gebruiken dan roept dat ook weer vragen op die beantwoord moeten worden. Het is niet het doel van dit artikel om volledig te zijn in het noemen van de aspecten. Het doel van deze pagina is om de hoofdzaken te benoemen die altijd zullen terugkomen wanneer u een eigen website gaat beginnen.