Wilt u een advertentie website maken?

De scripttaal PHP kunt u gebruiken om de benodigde functies toe te voegen aan uw eigen advertentie website. Als u er voldoende kennis voor bezit, is zelf iets maken in PHP prima te doen. Maar u kunt ook een script dat reeds op de markt is aanschaffen hiervoor.

U kunt met het kopen van een script dat reeds bestaat flink wat ontwikkeltijd besparen. Immers u hoeft geen tijd meer te besteden aan het schrijven van een PHP script. U zult bij het kopen van een reeds bestaand PHP script minder geld kwijt zijn dan wanneer u een PHP programmeur inhuurt. Een ander voordeel van een reeds bestaand PHP script is dat er een duidelijk aanspreekpunt is wanneer er iets mis is.

Kunt u iets hebben aan een kant en klaar script? Bezoek dan het artikel Een uitgebreide advertentiewebsite maken. U kunt naar de aanbieder navigeren met behulp van de links. Daar kunt u meteen online betalen voor het script. Zodra u heeft betaald, krijgt u direct toegang tot de downloadpagina. Verder zal er een e-mail worden verzonden naar u waarin de download link is opgenomen. Via de link in de e-mail is het mogelijk om later opnieuw de bestanden te downloaden.

Ook kan zo een nieuwe versie worden gedownload. Na het uitpakken van de bestanden kunnen ze naar de webserver gekopieerd worden. Het zal bij het script ook nodig zijn om een database aan te maken. Daar komt ook het aanmaken van een speciale databasegebruiker bij kijken.

Tijdens het installeren vult u in het eerste scherm de titel en de meta gegevens in. Het tweede scherm geeft u de mogelijkheid om de gegevens voor de database connectie in te voeren. Tenslotte mag u zelf uw inloggegevens voor de beheeromgeving kiezen met behulp van het derde scherm.