Wilt u een eigen advertentiewebsite runnen?

Men kan uitgebreide mogelijkheden in het script hebben ingebouwd. Daarbij kunt u doorgaans ook verdienen aan de zogeheten topadvertentie. U staat met een topadvertentie enige tijd bovenaan het overzicht met uw advertentie. Uit welke opties een adverteerder kan kiezen, is door u volledig te bepalen.

Het Een nieuwe advertentiewebsite runnen artikel bevat een link naar een goed advertentie script. Het script is geschreven in PHP. Verder dient u op uw webhosting een database aan te maken. De kans is groot dat u ook met het script overweg kunt als u weinig kennis van de techniek heeft. U heeft gedurende de installatie de mogelijkheid een beheerdersaccount aan te maken.

Voor het aanmelden als adverteerder is op uw marktplaats website een aanmeldformulier aanwezig. Voor de nieuwe adverteerder zal door het PHP script na het invullen van het formulier een account aangemaakt worden. Met dit account kan men in een afzonderlijke omgeving inloggen om advertenties aan te maken en te beheren. U kunt allerlei aanvullende opties aanbieden bij het plaatsen van een advertentie. Voor deze opties kunt u geld vragen.

Men kan op een advertentie reageren via een speciaal daarvoor bedoeld reactieformulier. Bij alle advertenties wordt een knop weergegeven waarmee dit formulier op de voorgrond komt. Spam zal daarbij zoveel mogelijk worden tegengehouden. Vermoedt men een frauduleuze advertentie, dan kan dat ook via een speciaal formulier worden gemeld.

Het script bevat ook functies voor bieden op advertenties. De adverteerder kan dit inschakelen. Iedere keer wanneer een bod wordt uitgebracht, ontvangt de adverteerder een bericht per e-mail. De hoogste biedingen worden bij advertenties weergegeven. Via een druk op de knop kan een adverteerder reageren op een interessant bod. Ook kan een bod eenvoudig weer worden ingetrokken. Het is voor zowel de bieder als de adverteerder mogelijk om een bod te verwijderd.